Προϊόντα χωρίς γλουτένη

Τι είναι η γλουτένη;

Γλουτένη ονομάζεται η πρωτεΐνη του ενδοσπερμίου του μαλακού σιταριού, κριθαριού και σίκαλης, η οποία αποτελείται από τη γλοιαδίνη και γλουτελίνη. Είναι δηλαδή, η κύρια πρωτεΐνη των δημητριακών. Σε αυτήν οφείλεται η ελαστικότητα της ζύμης και η αφράτη της υφή, ενώ πολλές φορές χρησιμοποιείται ως ενισχυτικό γεύσης και ως συμπλήρωμα πρωτεΐνης.

Επιπτώσεις της γλουτένης στην υγεία μας.

Τα τελευταία χρόνια γίνεται λόγος για τις δυσάρεστες συνέπειες της γλουτένης στον οργανισμό μας, οι οποίες διακυμαίνονται από ήπιες γαστρεντερικές ενοχλήσεις έως σε σοβαρές παθήσεις. Σύμφωνα με τις τελευταίες κλινικές μελέτες, το 10% περίπου του πληθυσμού στην Ευρώπη έχει δυσανεξία στη γλουτένη, ενώ το σε ποσοστό 1% του πληθυσμού εμφανίζεται η κοιλιοκάκη, η πιο σοβαρή μορφή δυσανεξίας. Κοιλιοκάκη: Πρόκειται για κληρονομική πάθηση και θεωρείτε αυτοάνοσο νόσημα. Οι νοσούντες από κοιλιοκάκη ακολουθούν αυστηρή διατροφή στην οποία απαγορεύεται η καταλάνωση γλουτένης και ίχνη της, τα οποία υπάρχουν σε μεγάλο ποσοστό τροφών.

Διατροφή χωρίς γλουτένη

Διατροφή χωρίς γλουτένη

Η διατροφή χωρίς γλουτένη έχει επικρατήσει ως τάση τα τελευταία χρόνια, ακόμα και από περιπτώσεις ανθρώπων που δεν έχουν δυσανεξία σε αυτή. Ο λόγος είναι η λήψη μιας πιο ελαφριάς τροφής που να εμποδίζει τυχόν «φουσκώματα». Πολλοί είναι εκείνοι που συνδυάζουν τα προϊόντα χωρίς γλουτένη για την απώλεια κιλών, κατά τη διάρκεια μιας δίαιτας.

Δημητριακά και μπάρες δημητριακών gluten free Le Petit Déjeuner .
Η εταιρεία μας θέλοντας να καλύψει κάθε ανάγκη, προχώρησε στην παρασκευή προϊόντων χωρίς γλουτένη. Έτσι, σας παρουσιάζουμε τα Corn Flakes χωρίς γλουτένη, τραγανές ξεροψημένες νιφάδες καλαμποκιού, φτιαγμένες σύμφωνα με την παραδοσιακή συνταγή. Επιπλέον, οι μπάρες δημητριακών gluten free αποτελούνται από νιφάδες ρυζιού και καλαμποκιού σε συνδυασμό με μαύρη σοκολάτα και κόκκινα φρούτα, είναι η καλύτερη επιλογή για να έχετε ένα σνακ μαζί σας όπου κι αν βρίσκεστε.

Neochorouda, 54500,
Thessaloniki | Greece
General Enquiries
info@tsakirisfamily.gr
Call us Today
+30 2310 787 545