Το κέικ που σου έμαθε η μαμά, η γιαγιά ή η τηλεοπτική μαγείρισσα, μπορείς να το φτιάξεις με πολλούς τρόπους και όπως ακριβώς σου αρέσει.

Στην παρακάτω συνταγή θα το δούμε στην πιο γιορτινή του εκδοχή, με έντονο το άρωμα του πορτοκαλιού και πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη.

 

Μια πρόταση ιδανική και για βασιλόπιτα

 

ΥΛΙΚΑ

200 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γλ. κανέλα

2 κ.γλ. baking powder

3 βανίλιες

100 γρ. αμύγδαλα ωμά ανάλατα              

500 γρ. βούτυρο

180 γρ. ζάχαρη καστανή μαλακιά

180 γρ. ζάχαρη λευκή

3 αβγά Τσακίρη

120 ml. γάλα

120 ml. χυμό πορτοκαλιού

1 κ.σ. κονιάκ

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

150 γρ. καρότα τριμμένα

Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC στον αέρα.

2.Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλεύρι ολικής άλεσης, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και τις βανίλιες.

3.Χτυπάμε τα αμύγδαλα στο πολυκόφτη, μέχρι να γίνουν μικρά κομμάτια (όχι σκόνη).

4.Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη λευκή και την καστανή ζάχαρη.

5.Προσθέτουμε στο μίξερ ένα- ένα τα αβγά και χτυπάμε για άλλα 3 λεπτά.

6.Ρίχνουμε και τα στερεά υλικά από το μπολ και συνεχίζουμε να χτυπάμε.

7.Όσο χτυπάμε, προσθέτουμε και τα αμύγδαλα.

8.Προσθέτουμε το γάλα, τον φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού και το κονιάκ και συνεχίζουμε να χτυπάμε.

9.Τέλος, προσθέτουμε το ξύσμα του πορτοκαλιού και τα τριμμένα καρότα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα.

10.Περιχύνουμε το μείγμα σε ένα στρογγυλό ταψί (χωρίς τρύπα), βουτυρωμένο και αλευρωμένο και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 60 λεπτά.

11.Πασπαλίζουμε το κέικ με ζάχαρη άχνη και απολαμβάνουμε όλο τον χρόνο ακόμη και μια εορταστική ημέρα όπως η Πρωτοχρονιά.

Neochorouda, 54500,
Thessaloniki | Greece
General Enquiries
info@tsakirisfamily.gr
Call us Today
+30 2310 787 545