Η κότα έκανε το αβγό η το αβγό την κότα; Το ερώτημα αυτό απασχολεί τον ανθρώπινο νου αιώνες τώρα… Η επιστήμη πλέον αποδεδειγμένα έδωσε λύση στο αιώνιο γρίφο! Ερευνητές από τα πανεπιστήμια του Σεφιλντ και του Γοθορικ απαντούν πως η κότα είναι αυτή που κάνει το αβγό και αυτό επειδή προκειμένου να σχηματιστεί το κέλυφος του αβγού, είναι απαραίτητη μια πρωτεΐνη που εντοπίζεται μόνο στις ωοθήκες της κότας . Σύμφωνα με τους ερευνητές, η ύπαρξη αυτής της πρωτεΐνης , που ονομάζεται “ovocledinin-17”(oc_17),δείχνει πέρα από κάθε αμφιβολία ότι το αβγό μπορεί να υπάρξει μόνο αν προηγουμένως βρεθεί εντός της κότας .Άρα η κότα είναι εκείνη που προϋπήρχε.. Η συγκεκριμένη πρωτεΐνη δρα ως καταλύτης ο οποίος επιταχύνει την ανάπτυξη του κελύφους , χωρίς το οποίο δεν είναι δυνατόν να αναπτυχθεί το κλωσόπουλο.
Μύθοι και Αλήθειες